Haptotherapie Apeldoorn
Slider

“Aanraken wat voor jou belangrijk is”

Neem contact op »

Haptotherapie is een therapievorm gebaseerd op de principes van de haptonomie; Tijdens haptotherapie leer je luisteren naar jouw gevoel, naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft, je leert jouw gevoelens serieus te nemen  en er gebruik van te maken.


Gevoelens en emoties zijn voelbaar in het lichaam. De meeste mensen hebben geleerd meer naar hun verstand te luisteren dan naar hun gevoel. Als kind al leren we om bepaalde gevoelens weg te stoppen: ‘stel je niet aan’ , ‘laat je niet kennen’, ‘niet zeuren maar doorgaan’. Hierdoor raken we het contact met ons lichaam en onze gevoelens kwijt. Gevoelens en signalen blijven dan onopgemerkt of worden makkelijk genegeerd, zeker als ze lastig of pijnlijk zijn. ‘In je hoofd leven’ en niet(s) voelen kan een gewoonte zijn geworden. Toch laten gevoelens zich niet echt wegstoppen. Op een diepere laag werken ze in ons door. Dat kan leiden tot onvrede, somberheid,  gebrek aan energie. Op de lange duur leidt dit tot lichamelijke en psychische klachten. Bovendien kan het belemmerend werken op je ontwikkelingskansen en kan dit het zicht op je keuzemogelijkheden beperken.


In het bevestigende contact met de therapeut wordt het  natuurlijke vermogen om te voelen en te weten wat goed voor jou is hersteld. De Haptotherapie maakt je  tijdens de aanraking (meestal op de rug) en in verschillende oefensituaties bewust van je behoeften, van je grenzen, of misschien van je pijn. Het helpt je ontdekken wat jouw patronen zijn. Er wordt voelbaar gemaakt wat je mogelijkheden zijn en hoe je die kunt gebruiken. Blokkades in het gevoel kunnen loskomen. Dan ontstaat er weer ruimte om keuzes te maken die beter passen bij wat jij wilt. Dat maakt je evenwichtiger en zorgt ervoor dat je beter jezelf kunt zijn en steviger in je schoenen staat ten opzichte van anderen.

 

Wat kan je met Haptotherapie bereiken?

 1. » meer ontspanning voelen in je lijf
 2. » meer rust hebben in je hoofd
 3. » lekkerder in je vel zitten
 4. » duidelijk je grenzen aan kunnen geven
 5. » goed je behoeftes aan kunnen geven
 6. » een beter evenwicht vinden tussen inspanning en rust
 7. » meer zelfvertrouwen hebben
 8. » een betere balans krijgen tussen denken en voelen
 9. » weer bewegen, daar waar je vast zat
 10. » leven in plaats van overleven
 11. » je relatie meer glans geven
 12. » meer genieten